Projecte Crea.e 2019

Crea.e 2019 naix com a continuïtat i consolidació del Crea.e 2018 . Aquest projecte es va pensar per iniciar un procés de formació contínua on les activitats proposades i realitzades es consolidaren en el temps i que poc a poc puguerem arribar a més centres educatius i més persones relacionades amb les temàtiques treballades. Aquesta visió de continuïtat dona il·lusió als participants i permet crear projectes a llarg termini amb una avaluació continua de millora, que al final és imprescindible per consolidar accions de canvi als centres i entitats implicades.

 Després d’haver avaluat les diferents accions dutes a terme en 2018, s’introduïren millores en les mateixes per a optimitzar les metodologies utilitzades i també per a donar resposta a les necessitats que ens havien comunicat els participants i/o que haviem detectat nosaltres durant l’execució de les accions.

Projecte educatiu a l’aula

Continuem un anys més amb la proposta educativa a les aules iniciada en 2018, amb un nombre major de centres participants en els tallers, alguns d’ells amb el projecte iniciat l’any anterior i altres participants per primera vegada.

La proposta de tallers educatius ve acompanyada per una millora de la Guia docent d’aprofitament dels tallers com a eina de treball en el projecte educatiu per a aconseguir un canvi de model alimentari i de consum més sostenible i equitatiu.

lechugas crea.e

Taller de Consum responsable

Amb el suport d’un  supermercat que conté productes reals amb diferents característiques (ecològics, no ecològics, de diferents origen, envasos ,etc.) els  alumnes aprenen nous criteris de compra tenint en compte l’etiquetatge dels aliments a través d’un  joc  de simulació, on per equips han d’elaborar diferents menús i realitzar la compra corresponent. Es tracta d’aconseguir fer la compra més sostenible possible.

Taller d’Alimentació sostenible

En aquest taller es pretén treballar l’origen del  aliments i la seua repercussió en el medi natural i la salut, així com la qualitat de l’alimentació d’avui en dia  i les  característiques de la producció ecològica dels aliments.

Els alumnes seran cuiners i elaboraran amb receptes senzilles l’esmorzar del  dia,  utilitzant ingredients ecològics i/o de proximitat. Aprendran a conèixer l’etiquetatge ecològic i tastaran de primera mà aquests productes.

Seminari Crea.e 2019

Per a poder ampliar la participació del número de docents al seminari, ens vam adonar que el format d’un únic seminari per a tot el territori de la Comunitat no era funcional, i necessitava més repercussió local. Així que en Crea.e 2019 es va optar per la realització de seminaris més concrets, territorials i tematitzats. I per a motivar a la participació  ens vam recolzar en les altres activitats de Crea.e, la formació i els tallers, de manera que es potenciaren mútuament. Algunes de les activitats de formació han servit d’introducció i per a reunions de seminari amb les AMPA i el docents. Així mateix, els tallers han estat la via per explicar el seminari i arribar a més docents.

Es van realitzar seminaris temàtics en els que estiguessin presents docents i famílies dels centres educatius, 1 seminari amb sol docents i 1 seminari més obert a altres usuaris.

Formació Crea.e 2019

La formació realitzada en el projecte Crea.e 2019 va ser prou variada i sobretot responent a les inquietuds i necessitats detectades en el projecte anterior. Així vam contar amb 3 propostes formatives diferents:

  • Curs pràctic de formació en Hort escolar ecològic per a docents de primària i secundària
  • Formacions específiques per a les famílies, les Ampa i els docents sobre els beneficis del aliments ecològics i sostenibles, amb Dolores Raigón.
  • Jornada formativa al Mas de Noguera sobre horts escolars ecològics i menjadors escolars sostenibles, amb experiències en aquestes temàtiques de diferents centres i d’experts.

Aquest projecte està dirigit pel Mas de Noguera i finançat per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica

Logo Proyrcto CreaE

Tens algun dubte? envia’ns un missatge

Tel. 964 144 074
crea.masdenoguera@gmail.com